De Symmetrie van Crisiscommunicatie

Lees hèt boek over crisiscommunicatie en ontdek dat je ook gewoon kunt – en misschien wel moet – doen in buitengewone omstandigheden. 

Geschreven door ervaren crisisprofessionals

Handvatten voor een heldere crisisanalyse

Voorbeelden uit de praktijk

Theoretische achtergronden

Met QR codes naar podcasts voor nog meer praktijk

hèt boek over crisiscommunicatie

Vind jij crisiscommunicatie spannend en ingewikkeld? Moet je er niet aan denken dat er binnen jouw organisatie iets gebeurt en dat jij aan de lat staat voor de crisiscommunicatie? Zelf hadden wij in het begin van onze loopbaan ook wel eens buikpijn. Omdat we niet precies wisten wat wie moest doen, waar we zelf verantwoordelijk voor waren of omdat niet helemaal helder was ‘hoe de lijntjes liepen’. Ontdek in dit boek hoe gewoon crisiscommunicatie eigenlijk is en hoeveel het lijkt op de ‘gewone’ communicatie. Het hielp en helpt ons van onze buikpijn af te komen. Je ontdekt:

 

 • Waarin crisiscommunicatie afwijkt, zodat je weet hoe je jezelf kunt voorbereiden
 • Hoe belangrijk de context is en hoe je hiervan een heldere analyse maakt
 • De doelen en doelgroepen bij crisiscommunicatie
 • Hoe je op basis van de analyse de juiste strategie bepaalt
 • Op welke manier je crisiscommunicatie binnen jouw organisatie kunt inrichten
 • Wat jij nog nodig hebt om voorbereid te zijn op een crisissituatie
 • Heel veel praktische tips om de buikpijn een beetje minder te maken!

 

De Symmetrie van Crisiscommunicatie

In dit boek hebben voor jou alles gebundeld wat je moet weten over crisiscommunicatie. Theorie die nodig is om dingen te begrijpen en uit te werken en praktijkvoorbeelden om het te kunnen toepassen. Luistertips naar podcasts met mensen uit de praktijk en praktische tips na elk hoofdstuk om je voor te bereiden op een crisissituatie.

 

Onze aanpak passen we al meer dan tien jaar toe, door bijna elke dag training te geven in deze aanpak en door zelf bij crisissituaties te ondersteunen. Deze aanpak hebben wij nu voor jou opgeschreven. Alles met het uiteindelijke doel te zorgen dat de getroffenen van de crisissituatie rust krijgen. Die rust kan er vooral komen, als jij ook rust ervaart. En ja, ook wij ervaren nog steeds spanning als we worden gebeld voor een crisissituatie. Het helpt ons enorm om dan terug te kunnen vallen op een aantal vaste stappen:

 

 1. Wat is de context (GOGME)? Wat is er Gebeurd? Weten we iets over de Oorzaak? Wat zijn de Gevolgen? Welke Maatregelen zijn al genomen
  Wat is het Effect van deze maatregelen?
 2. Wat betekent dit voor de communicatie? Wie zijn dan onze belangrijkste doelgroepen? Wat willen we bij hen bereiken (doelen)? Hoe gaan we dat doen (strategie)? Welke middelen kunnen we inzetten?
 3. Hoe organiseren we dat in en met mijn organisatie? En met wie krijgen we nog meer te maken?

Geschreven door experts in crisiscommunicatie

Al vanaf de start van onze loopbanen werken we allebei in de crisiswereld.  Roy als oproepbare adviseur voor alle burgemeesters in ons land en Dianne als operationeel woordvoerder en adviseur van crisisteams. Sinds 2012 trainen we communicatieadviseurs, burgemeesters, directies en managementteams in crisiscommunicatie. In onze trainingen ontwikkelden en optimaliseerden we onze aanpak. Deze aanpak hebben we nu opgeschreven in ons boek. Het boek biedt ruimte om daar waar nodig wat dieper op theorie en achterliggende principes in te gaan. Daarnaast hebben we het doorspekt met praktijkvoorbeelden en linken we regelmatig naar onze podcast waarin we met mensen uit de praktijk in gesprek zijn gegaan. Samen zoeken we naar het gewone en buitengewone van crisiscommunicatie. Benieuwd hoe je tijdens een crisis gewoon kunt doen? Bestel dan nu ons boek!

Dianne Deurloo – Geuze en Roy Johannink: eigenaren van De Crisiscommunicatie Academie en auteurs van ‘De Symmetrie van Crisiscommunicatie’.

De CrisisCommunicatieAcademie is een samenwerking

van Sensus Communicatie en Roy Johannink Training Advies en Onderzoek

Sensus CommunicatieRoy Johannink Training Advies en Onderzoek

Bedrijfsgegevens

Crisiscommunicatieacademie – Arnhemseweg-Zuid 232 – 3817 CP Amersfoort – KvK 88969460